24 Vasaris 2020, Pirmadienis

 

Pirmas
 

,,Austėjoje“ ne kartą spausdinome įvairių karštų patiekalų ir užkandžių receptus  kiek įmantresnius, kartais  mažiau žinomus. Šiandien siūlome paskaityti ir išmėginti pasigaminti desertą  pyragą, kuris dėl savo išvaizdos labiau žinomas ,,Zebro“ pavadinimu.

Pirmasis ,,zebriukas“  keptas orkaitėje. Jo gamybai reikės: 1 stiklinės aliejaus, 1 stiklinės cukraus, 2 valgomųjų šaukštų kakavos, 4 kiaušinių, 300 gramų miltų, 1 stiklinės pieno, 1 arbatinio šaukštelio sodos ir 1 žiupsnelio vanilinio cukraus.
Kiaušiniai išplakami su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilamas pienas, aliejus, vanilė ir vėl išplakama. Suberiami miltai, sumaišyti su soda, išmaišoma, bet neplakama.
Masė padalinama į 2 lygias dalis. Į vieną sudedama kakava ir patikrinama, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia - į šviesiąją dalį dar įdedama miltų. Tešla turėtų būti pakankamai tiršta. Į kepimo indo vidurį dedama pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį - tiek pat tamsios. Palaukus, kol truputį pasiskirstys, taip dedama, kol užsipildo visas indas. Indo geriau nejudinti, kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dedama. Geriausia dėti po vieną du šaukštus. Pašaunama į 180 C įkaitintą orkaitę, kepama 40 min.
O šitą ,,Zebriuką“ gali pasigaminti net vaikas. Jo gamybai reikės 500 ml riebios grietinėlės, pusės stiklinės šalto pieno, 1 pakelis vanilinio z-2317.jpgpudingo, pusės stiklinės cukraus, 20 kakavinių sausainių, 250 g rikotos arba gerai pertrintos varškės, pusės šokolado plytelės.
Į indą supilama grietinėlė, pienas, pudingas ir cukrus plakama, kol kremas pasidarys standus. Tuomet įmaišoma varškė arba rikota ir plakama dar apie minutę.
Keksui skirtą formą padengti plonu sluoksniu sviesto ir į ją sudėti suplaktą masę, tuomet į formą stačius sudėti piene pamirkytus sausainius. Pripildytą formą įdėti į šaldiklį bent 4 valandoms. Išimtą iš formos ,,zebriuką“ pabarstyti tarkuotu šokoladu ir įdėti bent 1 valandai į šaldytuvą, kad jis pamažu atitirptų. Šis desertas bus skanesnis, jei šaldytuve pastovės visą naktį.
Skanaus!

„Austėjos“ informacija

Komentuoti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Reklama

 

 

Orai

Orai Tauragėje

Informacija