23 Lapkritis 2017, Ketvirtadienis

 

Pirmas
 

Jau ne pirmą savaitgalį aukoju būtent šios užkandėlės kepimui. Kai sužinojau jos receptą, netikėjau, kad taip patiks ir tiks. Be abejo, apie kalorijas tądien jau nebegalvoju.
Šią nuostabią suktinę duonelę, kiek primenančią itališką picą, kepti teks iš mielinės tešlos, kuriai užminkyti reikės: 1 stiklinės šilto vandens, 1 stiklinės kukurūzų miltų (jų yra visuose didžiuosiuose prekybos centruose), 2 stiklinių kvietinių miltų, 1 a. š. druskos, 1 a. š. cukraus, 1 a. š. sausų mielių (arba 10 g šviežių), 3 v. š. aliejaus. Tešla kildinama bent jau valandą, o jei yra galimybių, ir dvi.
Kol tešla kyla,  galima pasiruošti įdarą, kuriam reikės įvairiausių prieskoninių žolelių ar net daržovių. Kadangi kepu šį suktinį ne pirmą kartą, jau esu dariusi įdarą iš pesto padažo (pirkti jį brangoka  gaminuosi vasarą pati), esu gaminusi padažą iš visokių žiemai druska užpiltų žolelių krapų, petražolių, sumaišydama jas su česnaku ir paprikomis, t. y. kas pasitaiko po ranka. O šioje nuotraukoje pavaizduoto suktinio įdaras - iš džiovintų ir šviežių smulkintų pomidorų, paprikų, krapų, česnakų, druskos ir 5 šaukštų aliejaus. Aliejus įdarui būtinas, kad vėliau tešla nesuliptų ir užkandėlė būtų lengvai plėšoma, kad juostelių sluoksniai lengvai atsiskirtų.
Tešlai pakilus, stalas pabarstomas miltais. Tešla iškočiojama nei plonai, nei storai - apie 2 - 4 mm storio (jei per plonai kočiosite, kepinys bus kiek sausokas, jei per storai - grubus).
Lakštas aptepamas pagaminta aliejine mase. O tuomet peiliu ar kokia pjaustykle tešlos lakštas pjaustomas maždaug 2 cm juostom. Kuo plonesnės juostos, tuo didesnis kepinys.
Ir štai priartėjome prie pagrindinio punkto - sukimo. Imama kraštinė supjaustyto lakšto juosta, susukama, imama kita trumpiausia juosta (paprastai tai būna kita kraštinė lakšto juosta), sukama aplink. Ir taip paeiliui juosta po juostos suformuojamas nuostabus suktinis. Protingiausia tai daryti iškart ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Suktinis uždengiamas rankšluostėliu ir paliekamas 20 - 30 minučių. Kepama 20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Neįtikėtinai skanu su tepamais sūriais.

Austėja

Komentuoti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Reklama

 

 

 

 

  

 

tauragiskis.lt Webutation